LocationΜ. Αλεξάνδρου 20 (1ος όροφος) Κατερίνη phone23510.75555 time9:00 - 14:00 / 18:00 - 22:00
ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
A A A

TEST PAP

Το Test Pap είναι μια προληπτική εξέταση ρουτίνας ( control screening ) με σκοπό τη πρόληψη και την έγκυρη διάγνωση αλλοιώσεων των κυττάρων του τραχήλου της μήτρας που ενδέχεται να εξελιχθούν σε καρκινικά.

Η σημαντικότερη ίσως γυναικολογική εξέταση, το Test Pap, πήρε το όνομα του από τον διάσημο Έλληνα ιατρό, βιολόγο και ερευνητή, Γεώργιο Παπανικολάου ο οποίος ήταν πρωτοπόρος στην Κυτταροπαθολογία και για τον πρόωρο εντοπισμό του καρκίνου της μήτρας.

 


 

Γιατί να κάνεις Test Pap

Διότι η πρόληψη είναι σωτηρία. Ο καρκίνος της μήτρας αποτελεί τον δεύτερο σε συχνότητα καρκίνο στον γυναικείο πληθυσμό. Ωστόσο, μπορεί να διαγνωστεί έγκαιρα, καθώς το Test Pap δείχνει εάν υπάρχουν ύποπτες αλλοιώσεις των κυττάρων για νεοπλασία, οι οποίες μπορεί να εξελιχθούν σε καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ασυμπτωματικός, δηλαδή εξελίσσεται χωρίς να γίνεται αντιληπτός και χωρίς να εμφανίζει συμπτώματα. Όταν τα συμπτώματα εμφανιστούν, η νόσος θα βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο.

Επίσης με το Test Pap ελέγχεται η ορμονική λειτουργία, όπως και η χορήγηση ορμονικών σκευασμάτων. Τέλος, η εξέταση μπορεί να εντοπίσει και άλλες καταστάσεις που δεν συνδέονται με καρκίνο, όπως φλεγμονές του κόλπου και του τραχήλου ( κολπίτιδες, τραχηλίτιδες ) καθώς και τους αιτιολογικούς τους παράγοντες ( μύκητες, κολπικά μικρόβια, τριχομονάδες, ιοί κλπ ).

 


 

Κάθε πότε πρέπει να γίνεται το Test Pap

Κάθε γυναίκα μετά την έναρξη της σεξουαλικής της δραστηριότητας θα πρέπει να αρχίζει να εξετάζεται με το Test Pap.

Οι σεξουαλικά ενεργές γυναίκες πρέπει να κάνουν το Test Pap μια φορά το χρόνο. Οι γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση πρέπει να εξετάζονται κάθε έξι μήνες, καθώς μετά την εμμηνόπαυση οι τοπικοί παράγοντες άμυνας ελαττώνονται και η συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του τραχήλου της μήτρας αυξάνεται. Με την ίδια συχνότητα συνιστάται να υποβάλλονται σε Test Pap και οι γυναίκες που βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο ( γυναίκες με περισσότερους από έναν σεξουαλικούς συντρόφους, γυναίκες με ιστορικό σεξουαλικά μεταδιδόμενης νόσου, γυναίκες με ιστορικό κονδυλωμάτων και γενικά γυναίκες των οποίων τα προηγούμενα Test Pap δεν έχουν βγει φυσιολογικά ).

Η επανάληψη του Test Pap με αυτό το ρυθμό θεωρείται ικανοποιητική, δεδομένου ότι οι περισσότεροι τύποι του καρκίνου της μήτρας εξελίσσονται με αργούς ρυθμούς.

 

 
Προσθήκη link σε:www.digg.comwww.del.icio.us
  • Η διαδικασία του Test Pap

    Το Test Pap είναι μια απλή και ανώδυνη εξέταση που δεν διαρκεί περισσότερο από 10 λεπτά.Η γυναίκα ξαπλώνει σε γυναικολογική θέση και ο γυναικολόγος - κυτταρολόγος με τη βοήθεια ενός κολποδιαστολέα αρχικά εξετάζει μακροσκοπικά τον τράχηλο της μήτρας. Έπειτα με μια ξύλινη σπάτουλα παίρνει ένα δείγμα κυττάρων από την επιφάνεια του τραχήλου και κατόπιν με ένα ειδικό βουρτσάκι παίρνει ένα δείγμα κυττάρων από τον ενδοτράχηλο της μήτρας.


  • Thin Prep Test Pap

    Το Thin Prep Test Pap ( κυτταρολογία υγρής φάσης ) είναι η πρώτη πραγματική βελτίωση του κλασσικού Test Pap από την πρωτοεμφάνιση του πριν από 50 χρόνια. Έγκυρες μελέτες παγκοσμίως έχουν αποδείξει ότι το Thin Prep Test Pap δίνει ακριβέστερα αποτελέσματα από ότι το κλασικό Test Pap. Η μέθοδος Thin Prep έχει εγκριθεί από τον Αμερικάνικο Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμακων ( FDA ) από το 1996 και αποτελεί σήμερα την πιο ευαίσθητη μέθοδο πρόληψης και διάγνωσης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

  • Ταξινόμηση κατά Bethesda

    Η κατηγοριοποίηση των αποτελεσμάτων του Test Pap, βασίζεται στο σύστημα Bethesda. Το σύστημα Bethesda είναι η πιο σύγχρονη ταξινόμηση που εκτός των φυσιολογικών κυτταρικών πληθυσμών, διακρίνει τα παθολογικά κύτταρα σε δύο κατηγορίες: ( α ) κύτταρα χαμηλού βαθμού για ενδοεπιθηλιακές αλλοιώσεις ( LGSIL ) και ( β ) κύτταρα υψηλή βαθμού για ενδοεπιθηλιακές αλλοιώσεις ( HGSIL ). Βάση των αποτελεσμάτων και σε συνδυασμό με την ηλικία της ασθενούς, αποφασίζετε ο τρόπος περαιτέρω αντιμετώπισης και θεραπείας.

Συμβουλές Υγείας

Μικρές και χρήσιμες συμβουλές για όλες τις γυναίκες

test pap

ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Στο test Pap ο ιατρός λαμβάνει κύτταρα από τον τράχηλο της μήτρας, τα τοποθετεί πάνω σε μία αντικειμενοφόρο πλάκα και στη συνέχεια εξετάζει το υλικό στο μικροσκόπιο.
test pap

Εξέταση μαστών

Στο test Pap ο ιατρός λαμβάνει κύτταρα από τον τράχηλο της μήτρας, τα τοποθετεί πάνω σε μία αντικειμενοφόρο πλάκα και στη συνέχεια εξετάζει το υλικό στο μικροσκόπιο.
test pap

Εξέταση-έκκριμα θηλής

Στο test Pap ο ιατρός λαμβάνει κύτταρα από τον τράχηλο της μήτρας, τα τοποθετεί πάνω σε μία αντικειμενοφόρο πλάκα και στη συνέχεια εξετάζει το υλικό στο μικροσκόπιο.

ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΙΚΟ
ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στην σελίδα μας. Για περαιτέρω πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας.

Επικοινωνία

Tags

Γενικές Πληροφορίες

Γρήγορη επικοινωνία

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στην σελίδα μας. Για περαιτέρω πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας.

LocationΜ. Αλεξάνδρου 20 (1ος όροφος)
phone23510.75555
maildimtsarouchas [at] gmail.com
time9:00 - 14:00 / 18:00 - 21:00
Designed & Powered by